Return to site

GERINGFÜGIGE BESCHäftigung - Minimális foglalkoztatottság Ausztriában

Ausztriában szezonális munkát vállalóknak vagy rövid ideig dolgozóknak lehet leginkább érdekes ez a cikk.

Ebből a cikkből az alábbi kérdésekre kaphat válaszokat közérthetően.:

  • Mennyi adót vonnak ausztriai minimálbér után?
  • Kinek és mire jó ez a geringfügige bejelentés?
  • Mire kell figyelni ilyen munkáltatóibejelentés esetén?
  • Ki fizeti a járulékokat az ausztriai minimálbér után?
  • Ki fizeti és hova a társadalombiztosítási járulékot?
  • Érdemes fizetnem magam után TB-t ausztriában?
Geringfügige beschäftigung - Minimális foglalkoztatás asztriában.

Vannak olyan esetek, amikor valakik nagyon keveset keresnek még akkor is hogyha kint, mondjuk Ausztriában dolgoznak. Persze itt jön a kérdés, hogy mennyi a nagyon kevés? Ezt a "keveset" az adott országban átlag fizetéshez szokták viszonyítani az okosabbak nem pedig más országokéhoz. Mert pl.: ukrán fizetéshez képest a magyarországi minimálbér is sokkal többnek számít...

Szóval, nagyon minimális azaz "GERINGFÜGIGE BESCHäftigung" (Minimális foglalkoztatottság) bejelentéssel dolgoznak Ausztriában.

Ebben az esetben az alkalmazottól nem vonnak adót és általában járulékot sem. Sok esetben csak egy minimális kötelező balesetbiztosítást kell fizetni. Ez kb. havi 8 euro körül mozog.

Ezt a munkáltató fizeti. Mivel így nincsenek ezek az emberek védve ezért kérheti a munkáltatót, hogy fizessen utána járulékot vagy önmaga is bejelentkezhet járulékfizetésre maga után a munkáltató.

Pl. Itthon magam után fizetem a TB-t és kijárok takarítgatni és ott Ezen a GB-n vagyok és sehova nem megy a nyugdíj meg az egyéb járulék… Ekkor dönthet úgy a munkávállaló, hogy kb. 55-60euro körüli összeget befizet maga után

Közben úgy alakul, hogy év közben kijár takarítgatni a mókus és fizetik utána ezt egész évben akkor hiába csinálunk adóbevallást, mert nem volt levonás…

Ha viszont emellett volt 20 órás bejelentés is, akkor már a 2017-es bevallásba már bele lehet írni adóalapcsökkentő tényezőként az önmagunk után fizetett járulékok összege!

Adóalap csökkentő tényező lesz amit a munkáltató vagy te vontad le a bevételedből…

Én elkezdek és kint dolgozom mint pincérnő és itthon vagyok

Ezeket a szociális járulékokat a 2017-ben már bele lehet venni adóalapcsökkentő tényezőnek bele lehet írni a bevallásba….

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK