Return to site

Milyen családi ellátások járnak Ausztriában, ha szezonmunkát végzek kint NŐKÉNT?

Ausztriai családi pótlék, GYES és Wochengeld igénylésének igaz története tele tanulságokkal 2018-ból.

Az alábbi kérdésekre kaphat válaszokat közérthető formában megtörtént eseten keresztül.:

  • Igényelhet-e Wochengeldet szezonmunkásként Ausztriában?
  • Kaphat-e családi pótlékot és GYES-t ha kap wochengeldet?
  • Szezonok között be lehet-e jelentkezni AMS-be azaz munkanélküli segélyre Ausztriában?
  • Hol kell lenned fizikailag ha kapod a munkanélküli segélyt ausztriából?
  • Egyértelműen jár-e a CSP és a GYES ha munkanélkülire be van jelentve?

Előzetes megjegyzés:

Esettanulmányaink igazi, általunk ismert ügyfelek történeteiből íródnak név és tényleges konkrétumok nélkül azért, hogy a közös szakmai tapasztalásainkon keresztül könnyebben találják meg a hasonló helyzetbe kerűlt más emberek is a helyes válaszokat kérdéseikre.

FONTOS!

Azt érdemes tudnia, hogy nagyon egyszerűnek tűnő szociális vagy családi különbségek vagy eltérések a főszereplő helyzete és akár az Ön ügye között, óriási eltérést jelenthetnek az ügyintézési folyamatban és a végeredményben, ezért kérjük, hogy mielőtt bármilyen akcióba kezd az olvasottak alapján, inkább kérdezzen tőlünk emailben a visszateritok@gmail.com írva, hogy közösen akár térítés mentesen de megelőzzük a gondokat!

Megértését köszöjünk az egész csapat nevében és jó olvasást kívánunk!

Üdv. Visszatérítők

Itt kezdődik az esettanulmány:

Körülmények:

Egyik ügyfelünk 2008 óta dolgozik ausztriában.

Minden évben szezonmunkára megy ki kizárólag és a szezonok között bejelentkezik munkanélkülire az AMS-nél. (Munkanélküli segélyre)

Itt is tudni kell, hogy nem olyan egyszerű kapni azt a segélyt! Elég sok paramétert kell úgy alakítani, hogy megadják az Osztrákok!

Volt osztrák lakcíme végig a szezonmunkák közben és a tényleges munkák közötti időszakra is. Járt a szállás is a szállodában hivatalosan, ahol dolgozik.

A hölgy egy határhoz közeli hotelban recepciós kizárólag a szezonidő alatt kb. novembertől márciusig.

Hivatalosan, az AMS tehát a munkanélküli segély alatt is biztosítottnak számít ausztriából egészségügyileg.

Ez úgy működik, mint itthon. Amikor munkanélküli segélyen vagy, akkor is van utánad járulék fizetve amiből levonják a TB-t, tehát biztosított vagy egészségügyileg abban az országban ahol ez be van jelentve.

Itt nagyon fontos tisztázni azt, hogy hol van az életviteli központ! Speciális eseteket kivéve a hölgy életviteli központja ott van ahol állandó lakcíme van és a férje is él.

A hölgynek van férje, aki magyarországon él és itthon is dolgozik. Hol egyik hol másik utazott látogatóba a távollét alatt.

---------------

- Arról most ne beszéljünk, hogy kint volt-e a kisasszony a munkanélküli segély alatt, (Mert hivatalosan amikor ő nincs ausztriában a segély folyósításának ideje alatt, akkor ezeket a napokat be kellene jelenteni az AMS-nél és ezekre a napokra nem járna pénz...)

--- Szóval ott sem arra adják a segélyt, hogy kiránduljanak belőle az emberek. Elvileg, bármikor behívhatnak interjúkra amiken kötelezően meg kell jelenni. Országon belül kellene tartózkodni és be kellene jelenteni ha nem vagy ott, de ez most nem ide tartozik! ---

----------------

Tehát, a két ausztriában dolgozott szezon között felismerte, hogy állapotos és kérdezte tőlünk, hogy mi fog neki járni kintről.

Nekünk egyből azt kellett tudnunk, hogy van-e határozatlan idejű munkaszerződése, vagy nincs! Kiderűlt, hogy mindig határozott idejű szerződése van és a főnöke hivatalosan be is zár a szezonok közötti időszakokra, így Ő nem tud neki határozatlan idejű szerződést adni még akkor sem ha szeretne segíteni.

Mivel, a hölgy nagyon régóta dolgozik neki ezért Ő hagyta, hogy állapotosan is visszamenjen hozzá dolgozni a következő szezonra is.

--- Hivatalosan 8 héttel a szülés előttig, könnyített munkában ugyan, de dolgozhat bárki Ausztriában.

Szülés előtt 2 hónappal viszont kötelezően abba kell hagynia a munkát! ----

Akkor, amikor elkövetkezik az időpont, a Krankenkasse azaz az osztrák TB a utolsó 3 havi fizetésed alapján számolja ki, hogy a bérednek hány %-a jár majd és adja meg Wochengeld -ként. Ez lesz az az összeg, amit folyósit ebben a két hónapban és még a szülés utánig is 8 vagy 12 hétig. (Ez attól függ, hogy természetes úton vagy egészségügyi okokból indokolt császármetszéssel szülsz-e illetve, hogy a gyermek a 37. hét előtt jön-e a világra!)

 

Az Osztrák Egészségbiztosítókról hamarosan fogunk csinálni egy listát ide. Addig is találtunk egy kis segítséget itt.

Mit vesz figyelembe a Krankenkasse, mikor fizet Wochengeldet?

Az alapvető szabály az, hogy 6 hónappal a wochengeld igénybevételét megelőzően tehát 6 hónapja kell, hogy legyen biztosítási jogviszonyod!

Jelen esetben az ügyfelünk, aki a szezonok között hivatalos munkanélkülin volt (Arbeitslosengeld), ezért neki megvolt ez a hat hónap biztosítási jogviszonya.

--- Pontosabban, itt meg kell jegyeznünk, hogy még a határozott idejű szerződése lejárta után is 7- maximum 21 napig biztosítva volt és más is lehet még egy pár napig, de nem ajánlatos kicentizni... (A szabadságok és egyéb ki nem fizetett túlórák miatt ez ált. nyúlik egy kicsit.) ---

A Krankenkasse ezt nem is fírtatta és rendesen oda is ítélte neki a Wochengeldet úgy is, hogy nem volt már munkaviszonya, hanem csak élő biztosítási jogviszonya volt.

Itt jön az egyik csavar, innen nagyon érdemes figyelni!

Az osztrák családi juttatások kifizetésének rendszerében a Családi Pótlék alapja az, hogy legyen odaítélt wochengeld. Az osztrák GYES odaítélésének az alapja általában meg az, hogy legyen megítélt osztrák családi pótlék. Tehát mivel az ügyfél simán megkapta a wochengeldet, nagyon fellelkesedett, hogy majd a további járandóságok is járni fognak neki.

Deeee!

Mi jeleztük neki, hogy mivel nem munkaviszonyból ment el szülni és neki lejárt a munkaviszonya, ezért nagy valószínűséggel nem fog járni neki családi pótlék! Ha nem jár neki családi pótlék, akkor viszont nem fog járni neki a kinti GYES sem!

--- Persze tesszük azt hozzá, hogy nem az első ügyfelünk, akit nem bíztatunk arra, hogy igényeljen meg valamit, ami nem fog járni neki és így nem is Ő az első ügyfelünk, akit nem akarunk feleslegesen "lehúzni" a fix ügyintézési díjainkkal! ---

Végül Ő mások bíztatására úgy gondolta, hogy mégis megpróbálja és megígényelte ezeket az ellátásokat is.

FONTOS TUDNIVALÓ:

Ha valaki, határozatlan idejű munkaszerződéssel megy el szűlni Ausztriában, az azt jelenti, hogy munkaviszonyból ment el szülni, tehát a cége a munkaadója köteles neki szülési szabadságot adni, ami ausztriában maximálisan két évre jár. A szülési szabadsággal (Karenzvereinbarung - Szűlési szabadságról szóló megállapodás a munkáltatóval.) egy passzív munkaviszonyt létesítenek és állományba tartják őt. Így várják vissza két év múlva őt dolgozni. (A gyermek második születésnapja előtti napon kell kezdenie!) Ez a megegyezés ez elengedhetetlen az osztrák családi pótlék és a GYES igényléséhez!

Szóval, a példánk még olyan papírt is szerzett, hogy őt visszavárják a munkába. (A főnöke annyira jófej volt, hogy még ezt is aláírta neki!)

Tehát beadta a családi pótlék és GYES igényt is. A finanzamt, a Gyes igényeket meg az illetékes GKK-ba (Gebietskrankenkasse) szervnek kellett beküldeni. Erre a Finanzamt a családi pótlékról küldött egy határozatot, miszerint Ő a Wochengeld végéig adja meg a családi pótlékot.

Sajnos ez sem volt elég a példánknak és beadott egy fellebbezést is a további időszakra is. Mivel a Finanzamtba beérkezett a korrektül összerakott anyag és mellé volt téve a Karentzvereinbarung (szülési szabadság megegyezés) Küldtek neki egy határozatot, amiben végül sokáig megkapja a családi pótlékot és ki is fizették neki az addig a napig aktuális részeket. Itt még nagyon boldog volt a példánk.

DEEEE sajnos megint jött egy csavar meg vele egy nagyobb pofon is!

Eltelt egy év a gyes igénylése még folyamatban volt. Egyszercsak megjött a GYES kérelmére egy elutasító határozat. A krankenkasse küldött neki egy pofont, mert a gyermekkel együtt ők magyarországon élnek, a férjének magyar munkaviszonya van, a hölgynek meg már egyáltalán nincs aktív sem pedig passzív munkaviszonya ausztriában. Ugyanis a szerződése már lejárt februárban.

Tehát semmiféle jogalappal nem rendelkezik, hogy GYEST kapjon ausztriából. Mi ezt mondtuk már az elején.

-------- Ekkor jelezte nekünk és mesélte el a történetének végét! ---------

És ahogy sajnos várható volt az elejétő fogva itt jött végül a fekete leves a Finanzamtól egy levél formájában, amiben elutasítják júliustól a wochengeld időszak lejárta utántól megígényelt családi pótlékot és az addig kifizetett összeget visszakérik!!!! Azért, mert felülvizsgálták a kérelmet, amit ők már egyszer elfogadtak és kiderült számukra, hogy nincs munkaviszonya kint és osztrák családi pótlék mindig csak aktív munkaviszony idejére jár és lehet megígényelni azt.

Továbbá a határozatba beleírták azt is, hogy a munkáltató hiába ad karents-et, ettől még egy szezonmunkásnak, amikor lejárt a munkaviszonya egy karents-től nem lessz állományban értendő!

Mi a tanulság?

Ez a sok idegeskedés, a végtelen utánajárás, és végül a pénz visszavonása egy olyan tortúra, amit senkinek nem ajánlunk főleg nem úgy, hogy egy kisbabával végigjárni nagyon nehéz és fájdalmas!

Mit lehetett volna csinálni az Ő helyében??

A jó megoldás az lett volna, hogy amikor állapotos lett, akkor nagyon gyorsan keresni kellett volna (akár egy 20 órás, határozatlan idejű állást) egy új állást, ahol az anyuka dolgozhat.

A szezonmunkásoknak alapvetően ha a gyermek születése után megy dolgozni ausztriába akkor a gyerek 24-éves koráig jogosan fog járni azokra az időszakokra a csp, amikor AKTÍV a munkaviszony és amikor az adott hónap elsején be vagyok már jelentve.

Tehát, például ha van már gyermeked és dolgozol dec. közepétől május közepéig akkor jan-febr-márc-ápr-május-ra jogosan járhat a családi pótlék ausztriában! Minden olyan hónapban jár, amikor 1-én munkaviszonyban van!

Fontos érteni a külföldön dolgozóknak még ha rosszul is esik, hogy:

Sosem az számít a családi pótlék igénylésénél, hogy mennyit dolgoztál le korábban az országban! Ausztriában a családi járandóságok attól függnek, hogy a gyerek születése előtt 6 hónaptól van-e valakinek aktív munkaviszonya a családban!

Az ausztriai családi pótlékot és GYES-t két külön szervnél kell igényelni, de valahol összefügg a kettő! A hosszú átfutási idő miatt mindenképpen a gyerek 6 hónapos koráig mindent be kell adni, amit csak lehet, mert egyébként nagyon sok pénzt lehet kapni egy jó ügyintézéssel! Nem egy ügyfelünk írta már meg a hálásan köszönő levelét azután, hogy kapott 10-20 ezer eurot!!!

A GYES a gyermek max. 3 éves koráig jár! A GYEST azért adja az osztrák állam, hogy anyagila ne legyen nagy kiesés az első 3 évben és mielőbb vissza tudj menni dolgozni! A CSP viszont akár 24 éves koráig járhat a gyerek után.

A lényeg ha új gyermek születik a családban, akkor mindenképpen-mielőbb adjuk be a családi pótlék és a GYES igénylést is Ausztriában!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK